Septembra meseca 2016. godine, Boban Kocev počinje paralelni rad na radiju Glas Pravoslavne Eparhije niške kao i na Super radiju iz Niša. Vremenom jedini radijski angažman ostaje samo na radiju Glas gde je bio zaposlen na mestu novinara / urednika do marta meseca 2019. godine.

Na pomenutoj radio stanici čiji se program emituje na području grada Niša, Boban je pokiravao teme iz oblasti drušva, obrazovanja, kulture, ali i konstantno učio o crkvenom izveštavanju kako bi mogao samostalno da prati dešavanja u niškim hramovima, izveštava sa svečanosti i vodi razgovore sa stručnjacima iz oblasti teologije. 

Prepodnevni program koji je uređivao i vodio zasnivao se na vestima iz niške Eparhije, ali i gradskim dešavanjima iz oblasti kulture, obrazovanja i drušva koje su sa kompetentnim sagovornicima svakodnevno obrađivane u uživo programu. 

Bio je urednik i voditelj svakodnevnih emisija: „Moj grad“, „Pirg“, „Znamenite Nišlije“ „Perspektiva“ ali i brojnih specijala koji su u vezi sa aktuelnim praznicima. 

Tokom svog rada na radiju Glas Pravoslavne Eparhije niške sklopio saradnju sa brojnim kulturnim institucijama u gradu koje su rezultirale uzajamnom saradnjom, razmenom banera i međusobnom podrškom.