Uz muziku koja inspiriše počinje koncertna sezona u Niškom simfonijskom orkestru

Virtuozni koncert za trubu i orkestar, jermenskog kompozitora Aleksandra Arutiuniana i 4 uvertire jednog od najvećih kompozitora opera Đoakina Rosinija čuće se na otvaranju nove koncertne sezone 2019. – 2020. navode u Niškom simfonijskom orkestru. Koncert je zakazan za četvrtak 5. septembar od 20 sati.
Solista na koncertu je italijanski trubač Amiko Padula Đulio, dok će niškim muzičarima dirigovati Svilen Simeonov koji će izvoditi kompozicije koncert za trubu i orkestar (A. Aratiunian) kao i uvertire iz opera: Semiramida, La gazza ladra, Seviljski berberin i Vilijam Tel (Đ.Rosini).
Italijanski trubač Amiko Padula Đulio muzičke studije počeo je sa 11 godina, dok je godinu dana kasnije da studira trubu na E.R. Duni di Matera gde će, pod vođstvom maestra Nicola Ferri, diplomirati navode u Niškom simfonijskom orkestru.
Karte se za ovaj premijerni koncert mogu kupiti na blagajni Niškog simfonijskog orkestra od 8 do 15 sati po ceni od 400 dinara, dok je karta za đake, studente i penzionere 250 dinara.