Više od 100 filmova na ovogodišnjem Nišville movie summitu

Prava poslastice za ljubitelje dobre muzike i filma je ovogodišnji Nišville movie summit na kojem će biti prikazano više od 100 filmova od 5. do 11. avgusta. Posetioci će na otvorenom moći da pogledaju  za nas, totalno nepoznate kinematografije: ekvadorske, ugandske, sudanske, kirginstanske itd.
Bioskop na otvorenom biće postavljen na dva stejdža: ispred Oficirskog doma i kod spomenika Šabanu Bajramoviću, a program je podeljen u dve celine: revijalni muzički film i nezavisni indi film.
Movie summit biće otvoren filmom „Pavaroti“ Oskarovca Ron Hauarda koji, kako kažu organizatori „donosi intiman pogled na život, rad i delo italijanske pevačke ikone koja je operu približila širokoj svetskoj publici“ .
Publika će premijerno moći da pogleda i ostvarenja: „Carmine street guitars“ Rona Mana, „Porodična stvar“, grčke rediteljke Angelike Aristomenopoulou, „Poljubac Ele Fizdžerald“ Vladimira Paunovića, „Kameleoni – Bitlsi u bivšoj Jugoslaviji“ slovenačkog autora Mihe Celera i „Marina“ Stijna Koninsa.